Jag, min sambo och våra två barn har haft förmånen att kalla Vaxholm för vårt hem i lite mer än åtta år, vilket känns fantastiskt! Vi tog gemensamt det stora steget att lämna Bromma bakom oss och ge oss i väg mot en lugnare tillvaro i skärgården. Idag kan jag med glädje säga att det var det bästa beslutet vi någonsin gjort! När jag först flyttade hit låg mycket fokus på att etablera hela familjen här. Parallellt med detta jobbade jag inom omsorgsvården, vilket jag hade gjort i många år tidigare. Att ta hand om människor, kunna stötta och hjälpa är något som alltid fallit mig naturligt och som jag verkligen uppskattar. Det kanske låter klyschigt, men jag känner verkligen att jag mår som bäst när jag får möjligheten att hjälpa människor.  

När jag fick jobba med äldreomsorgen här i Vaxholm fick jag utöver att hjälpa en annan människa, bygga starka relationer till en generation jag annars aldrig hade träffat. På den vägen, när jag stöttade en kund, stötte jag på Robert som såg min personlighet och engagemang som material för mäklaryrket. Jag fick då ett erbjudande om att börja jobba på Svensk Fastighetsförmedling i Vaxholm som mäklarkoordinator och samtidigt studera till fastighetsmäklare. Den chansen kändes självklar att tacka ja till. Så svaret blev då självklart! Jag ska bli fastighetsmäklare! Nu, 2 år senare, kan jag äntligen stolt titulera mig som fastighetsmäklare!

Det var absolut en omställning och hårt slit att dels i denna ekonomi och som småbarnsförälder svira om till ett nytt yrke men något jag är väldigt stolt och nöjd över att jag vågade ta det beslutet. Att få hjälpa kunder att köpa, sälja och flytta i Vaxholm, ett område som dessutom är mitt eget hem och som jag kan utan och innan är en ynnest. 

Att jobba som mäklare är mer än jag trodde från början, mycket kan hända under dagarna och just att den ena dagen inte är den andra lik, är något jag älskar med mäklaryrket. Min ambition som jag hoppas att mina kunder här i Vaxholm kommer att uppskatta är min lokala etablering och försök till tighta och välvalda samarbeten med våra lokala resurser!

Sist men inte minst, några korta rader om rådande bostadsmarknad här i Vaxholm: Det har inte undgått någon att vi haft en ”tuffare och annorlunda marknad”, som vi sett under senaste åren, främst år 2023. Det jag ser som en stor fördel med att komma ut i en marknad, präglad av bland annat inflation, omtumlande världsläge, skyhöga el- och bränslepriser, är att jag är utbildad att jobba i just denna marknad. Med den erfarenhet jag besitter, så kan mina kunder känna sig trygga i att vi tillsammans gör rätt val och tillvägagångsätt som passar varje individ i kanske den största affären man gör i sitt liv, dvs bostadsköp/försäljning.

Redan nu in i det nya året ser vi att marknaden börjar flyta på och folk känner sig mer benägna att börja röra på sig. Så, om någon funderar på att göra samma resa som vi gjorde för några år sedan, säger jag bara: gör det. Vaxholm är en plats för de som älskar naturen, vatten, gemenskap och en trygg hemmiljö.

Lee Jernberg
Reg. Fastighetsmäklare på Svensk
Fastighetsförmedling